مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، گفت: حداقل هزینه نگهداری خط تلفن ثابت که در آذرماه سال 1400 در کمیسیون تنظیم مقررات مصوب شد به صورت میانگین 14 هزار و 800 تومان بود، اما این رقم تا شهریورماه 1401محقق نشد و نهایتا میانگین عدد ابلاغی برای دریافت از مشترک هر خط 9000 شد، همچنین در روستاها افزایشی نداشتیم با اینکه هزینه‌ها در این مناطق بیشتر از شهرهاست.

مجید سلطانی که از آذرماه سال 1399 عهده دار مدیرعاملی شرکت مخابرات ایران شده است، از مدیران آشنا به حوزه فاوا است؛ چراکه معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات نیروی انتظامی را در کارنامه مدیریتی خود دارد.در دوران مدیریت سلطانی بر شرکت مخابرات ایران، موضوع  حداقل هزینه نگهداری خط تلفن ثابت بعد از سال‌ها کشمکش به نتیجه رسید، اما از آنجاکه به گفته وی بخش عظیمی از درآمد شرکت مخابرات ایران صرف نیروی انسانی این مجموعه می‌شود، لذا افزایش درآمد مخابرات از محل هزینه نگهداری هم نتوانسته مشکل هزینه‌های بالای این شرکت را مرتفع کند و این شرکت نیازمند کاهش هزینه‌های نیروی انسانی همراه با بهینه سازی ساختار از یک سو و ارائه سرویس های متنوع به منظور جذب حداکثری مشترکان از سوی دیگر است، در این بین موضوع افزایش تعرفه‌ها هم مد نظر شرکت مخابرات ایران است تا از این مسیر بتواند نسبت به تحقق برنامه‌هایش اقدام کند.
در همین راستا با مهندس مجید سلطانی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران به گفت‌وگو نشستیم تا سوالات مخاطبان ماهنامه نسل چهارم از وی در حوزه های مختلف کاری و برنامه‌ای این شرکت را بپرسیم. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را بخوانید:

در دولت جدید و با همکاری وزارت ارتباطات، بخشی از هزینه های مخابرات جبران شد

مجید سلطانی، در گفت‌وگو با خبرنگار نسل چهارم پیرامون اعمال حداقل هزینه نگهداری خط تلفن در سال گذشته و الزام این اپراتور برای هزینه کرد این درآمد در توسعه لایه دسترسی مبتنی بر فیبرنوری، شبکه انتقال و مشکلات درونی این شرکت، گفت: اگر صورت های مالی شرکت مخابرات در سال 1390 یعنی دو سال بعد از خصوصی سازی را بررسی کنید، ملاحظه می کنید که ما به شرکت بورسی تبدیل شدیم و این صورت‌های مالی نیز توسط سازمان حسابرسی بررسی می‌شود که این صورت‌های مالی پنهان از مردم نیست.
وی ادامه داد: صورت‌های مالی باید شفاف و توسط سازمان های حسابرسی معتبر و در سایت کدال نمایش داده شوند. ما در صورت های مالی سال 1390، در بخش تلفن ثابت 25 میلیون مشترک داشتیم و سالانه 2600 میلیارد تومان درآمد، در آن سال حدود قیمت ارزی که برای تجهیزات استفاده می کردیم بین 1000 تا 2000 تومان بود.
سلطانی، اظهار کرد: در سال 1400 در صورت های مالی منتشر شده در کدال، درآمد ما در تلفن ثابت به 1400 میلیارد تومان رسید، یعنی در 10 سال درآمد ما 1200 میلیارد تومان کاهش یافت و مشترکین ما نیز 30 میلیون شد. یعنی 5 میلیون مشترک اضافی داشتیم. ارزی که ما باید تهیه می‌کردیم در سال 1400، حدود 30 هزار تومان بود و رشد نزدیک 25 تا 30 برابری در نرخ ارز برای خرید تجهیزات داشتیم. در همین دوران درآمدهای شرکت مخابرات با بحران مواجه شد.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران ، گفت: طی این 10 سال تعرفه های بخش مخابرات ثابت افزایشی نداشت و همچنین در سال 94 و 95 موضوع ابلاغ همکدسازی را داشتیم که باعث کاهش درآمد ما شد. چیزی که باعث اختلاف دو عدد شد، حاصل نگهداشتن افزایش تعرفه های مخابرات توسط رگولاتوری و بحث ابلاغ همکدسازی از طریق کاهش درآمد بود.
وی، خاطرنشان کرد: برخی اظهار می‌کنند که در بحث دیتا بخشی از این هزینه جبران شده که با نگاهی به صورت های مالی افزایشی بود اما اثر فاحشی بر درآمدهای مخابرات نداشته است. طی این 10 سال هزینه ها به جز بحث ارز که ارزبری دارد، هزینه های نیروی انسانی هم 13 برابر شد.
سلطانی، اظهار کرد: هزینه ها بالا می رود و درآمد ثابت می ماند که این امر باعث بحران در شرکت می شود و ما هم دچار مشکل شدیم و عمق این بحران به حدی بود که افزایش اخیر هم نتوانست این عمق را پر کند.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، افزود: در دولت جدید و با همکاری وزارت ارتباطات، بخشی از این هزینه ها جبران شد. نمی توان اسم افزایشی که داشتیم را تعرفه گذاشت، چراکه تعرفه نرخ مکالمات است که هنوز ثابت است و عددی که مصوب شده برای حداقل نگهداری خط تلفن است.
وی، خاطرنشان کرد: این نوع دریافت حداقل هزینه نگهداری استاندارد بین المللی است و بیشتر اپراتوهای دنیا بر اساس پالس و دقیقه کار نمی کنند. شبکه تلفنی مشترک، چه استفاده کند چه استفاده نکند، این هزینه ها را برای شرکت دارد. 10 هزار سوییچ شهری در کشور است که شبانه روزی باید کار کننـد و شبکه آنها بایــد به هم متصــل شوند.
سلطانی تصریح کرد: پیشنهادی که دادیم و مصوب شد آن بود که حداقل هزینه نگهداری را بر اساس صورت های مالی 1400 داشته باشیم و به طور میانگین هنوز به آن عدد نرسیده ایم و این هزینه تنها بخش کمی از زیان‌های ما را جبران کرده است.
مدیرعامل شرکت مخابرات، گفت: برای دریافت این مصوبه از کمیسیون تنظیم مقررات، به ما گفته شد باید تعهد توسعه هم داشته باشید. عددی که در کمیسیون مصوب شد به طور میانگین 14 هزار و 800 تومان در آذرماه 1400 بود و این میانگین عملی نشد تا شهریور 1401. عددی که ابلاغ شده و ما از مشترکین دریافت می کنیم میانگین درآمد ما را برای هر خط به 9000 تومان رسانده است که باز هم اختلاف داریم. همچنین در روستاها افزایشی نداشته ایم با اینکه هزینه ها در این مناطق بیشتر از شهرهاست، اما ما طبق سیاست عمل کردیم.
وی، افزود: برای اینکه همکاران ما در شرکت مخابرات ضرر نکنند، تعهد توسعه را پذیرفتیم تا از منابع دیگر بتوانیم جبران کنیم. موضوع افزایش تعداد پورت فیبرنوری طی دو سال تا پایان 1403 و بازسازی شبکه انتقال برخی استان ها را پذیرفتیم و از ابتدای 1401 هم برنامه ریزی را انجام دادیم.
مدیرعامل شرکت مخابرات تاکید کرد: اگر بخواهیم شفاف و با عدد و ارقام صحبت کنیم، غیر از بحث توسعه در این مرحله و تعهدی که دادیم، نمی توانیم کار دیگری را انجام دهیم و هزینه های ما به نقطه سر به سر نرسیده است و امیدواریم طوری برنامه ریزی شود تا این مشکل رفع شود و بتوانیم روند توسعه را با سرعت بیشتری ادامه دهیم.

توسعه فیبرنوری در سال 1402 را با سرعت مضاعف دنبال می‌کنیم

سلطانی پیرامون سهم شرکت مخابرات ایران در اجرای پروژه فیبرنوری و میزان تحقق اهداف توسعه‌ای این پروژه، گفت: شرکت مخابرات ایران توسعه یافته است و 180 هزار کیلومتر فیبرنوری از مراکز استان تا روستاها در اختیار دارد. زیرساخت‌های ما جزو استانداردترین زیرساخت‌ها در دنیاست و طی این 50 سال استاندارد بوده است.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، افزود: ما به عنوان بزرگترین شرکت مخابراتی کشور، خود را در توسعه متعهد می‌دانیم؛ این تعهد، برای همه ارکان شرکت از هیات مدیره تا سهامدار است.
سلطانی خاطرنشان کرد: هر شرکتی زمانی که توسعه را در دستور کار خـــود قـــرار می دهد، باید آن را با یک مدل اقتصادی تکمیل کند. اگر در هر شرکتی مدل اقتصادی و کسب و کار درست تدوین نشود، ممکن است توسعه انجام شود، ولی شرکت در آینده بر روی یک پا نمی‌ایستد و زیان‌ده می شود در نتیجه تبعات آن به مردم بر می گردد.
وی، اظهار کرد: ما به عنوان مدیران شرکت مخابرات همواره سعی می کنیم مدلی که انتخاب می کنیم به گونه ای باشد که هم توسعه داشته باشد و هم شرکت در آینده دچار بحران نشود. با توجه به تکانه های شدید اقتصادی و افزایش نرخ ارز، این امر در موضوع شرکت، توسعه و بازگشت سرمایه تاثیرگذار است.
سلطانی، گفت: صنعت ارتباطات کشور، شکننده و حساس است و باید با تدبیر و درایت پیش رفت و اگر تصمیمی بگیریم که آینده را در نظر نگیریم، شرکت با مشکل مواجه می‌شود.
وی، تصریح کرد: تاکید می کنم که ما شرکت بورسی هستیم و در بازار سرمایه حضور داریم، سهامدار عدالت و حقیقی داریم و باید این موارد را در نظر بگیریم و از طرفی دیگر مردم و نیاز مردم را داریم که باید تمام این موارد را مدنظر قرار دهیم. اگر خدایی نکرده تنها به یک جنبه فقط توجه کنیم، ممکن است شرکت در آینده با مشکل مواجه شود و این موضوع برای توسعه و زیرساخت کشور مناسب نیست.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، افزود: میزان سهم را سیاست‌گذاران و وزارت ارتباطات مشخص می کنند، اما ما در تمام کشور حضور داریم و توسعه شرکت مخابرات با هزینه کمتری صورت می‌گیرد چراکه داشته‌های قبلی داریم و سرعت و حجم این توسعه در شرکت مخابرات قابل مقایسه با باقی شرکت ها نیست.
وی، خاطرنشان کرد: برنامه‌ای که برای توسعه طرح فیبرنوری در سال 1400 در نظر گرفتیم طرح نجما بود و طرح‌ها به بیش از 50 درصد استان ها ابلاغ شد و استان‌ها در حال کار هستند و اخبار این توسعه را شاهد هستیم.
سلطانی، گفت: از ابتدای سال 1401 هم کار را با هدف توسعه فیبرنوری و لایه دسترسی برای مردم پیش بردیم. برای 50 درصد باقیمانده که منتظر هیات مدیره هستند، صحبت کردیم که کار را بر اساس همین طرح پیش ببرند و منتظر نمانند تا هیات مدیره نیز حمایت کند.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، اظهار کرد: در سال جاری افتتاح پی در پی در لایه دسترسی در فیبرنوری را در تمام استان ها و شهرستان ها و مراکز صنعتی خواهیم داشت. برنامه ای هم برای هفته ارتباطات و افتتاح پروژه ها داریم و بیش از 4000 میلیارد تومان در بحث افتتاح خواهیم داشت. بحث توسعه را نیز در 1402 با سرعت دو برابری خواهیم داشت.

پرداخت بخش زیادی از مطالبات پیمانکاران را در بودجه 1402 لحاظ کرده‌ایم

مجید سلطانی در ادامه گفت‌وگو با نسل چهارم پیرامون مطالبات پیمانکاران این شرکت و برنامه شرکت مخابرات برای پرداخت این بدهی‌ها، گفت: ناراحتی ما از خود پیمانکاران بیشتر است. هیچ کارفرمایی برای آنکه قراردادی را ببندد و به تعهدات خود در زمان مناسب پاسخ ندهد، خوشحال نیست.
وی، ادامه داد: بحث چرخه صنعت در میان است و اگر این چرخه آسیب ببیند، کل صنعت دچار آسیب می شود. طی دو سال اخیر مشکلات زیادی داشتیم که بخشی از آن را پشت سر گذاشتیم.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، اظهار کرد: این شرکت در حال پیشرفت است و در بودجه 1402 وضعیت بهتری به نسبت سال‌های پیش خواهیم داشت.
سلطانی گفت: خود را متعهد می‌دانیم و در جلسه ای که اخیرا داشتیم، برنامه راهبردی و برنامه بودجه 1402 را مورد بررسی قرار دادیم که موارد ذکر شده در این جلسه مورد موافقت هیات مدیره قرار گرفت، مقرر شد بخش زیادی از مطالبات پیمانکاران در بودجه 1402 دیده شود و برنامه ای که داریم این است که بهتر از قبل و در زمان مشخص به تعهدات‌مان عمل کنیم و باعث رونق در این صنعت شویم.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، خاطرنشان کرد: مساله ای که برای پیمانکاران وجود دارد این است که خودشان از شرایط ما مطلع هستند و از قدیم با ما همکاری داشتند، لذا برای خودشان هم این شرایط باعث تعجب است و با ما کنار می‌آیند.
سلطانی، تاکید کرد: امسال به طور مستمر سعی داریم میزان تعهدات‌مان را کاهش دهیم و باعث رونق کسب و کار و بازار در کل صنعت شویم.

بالغ بر ۸۵ درصد هزینه‌های شرکت مخابرات در سال ۱۴۰۱ متعلق به نیروی انسانی بود

سلطانی پیرامون تاثیر افزایش حقوق پرسنل شرکت مخابرات بر هزینه‌های این شرکت، گفت: هزینه های نیروی انسانی شرکت ها از 25 تا 30 درصد نباید بالاتر رود؛ چراکه شرکت نمی تواند به بحث توسعه بپردازد و ما نیز در بازار سرمایه هستیم، بنابراین باید نقش فعال تری داشته باشیم.
وی، ادامه داد: بر اساس اتفاقی که در 12 سال گذشته افتاد، در سال 1401 بالغ بر 85 درصد هزینه های شرکت، برای نیروی انسانی بود که عدد غیرمنطقی و غیرقابل جبرانی بود.
سلطانی افزود: هر سال قانونی مصوب می شود و باید آن را اجرا کنیم. در سال 1401، با قانونی که در پایان سال 1400 تصویب شد، افزایش هزینه های نیروی انسانی 3000 میلیارد تومان بود و برای سال 1402 هم با قانونی که مصوب شد این افزایش هزینه نزدیک به 1700 میلیارد تومان خواهد بود.
سلطانی، اظهار کرد: قانون تصویب می شود و باید با نزدیک به تورم و مطالبی که قانون گذار و شورای عالی کار توافق می کنند باشد که تا الان خوب بوده است و ما به عنوان کارفرما قانون را اجرا می کنیم. در 12 سال گذشته هیچ کمکی در بحث نیروی انسانی دریافت نکردیم و هزینه ها فقط اضافه شده است.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران افزود: برخی شرکت ها خصوصی هستند و هزینه هایشان دست خودشان است و به صورت سالانه افزایش می یابد. بنابراین سیاست گذار وقتی قانونی را می گذارد و هزینه ای به بار می آورد، این هزینه ها باید حتما از محلی جبران شود و مورد توجه قرار گیرد تا دچار مشکل نشویم.
سلطانی گفت: در چابک سازی شرکت در دو سال اخیر کارهایی انجام دادیم تا هزینه ها کاهش یابد. در سال 1402 با چابک سازی که در 1401 انجام دادیم، درصد هزینه‌ها در بحث نیروی انسانی کاهش می یابد. از طرفی دیگر نیز قانون گذار و افرادی که مسوولیت تنظیم درآمد و هزینه شرکت های مخابراتی را دارند، باید در مورد این موضوع سریع تصمیم گیری کنند و بخشی از این هزینه ها را جبران کنند.
سلطانی، افزود: برخی از این هزینه ها با کار بیشتر ما و چابک سازی درونی باید صورت گیرد و بخشی هم باید توسط تنظیم مقررات و متوازن کردن درآمد و هزینه صورت گیرد. تا به حال نسبت به قبل مسوولان بهتر بودند و انتظار ما این است که توجه بیشتری به صنعت شود. کارخانجات تولیدی که در این صنعت در کشور کار می کنند منتظر هستند که ما به عنوان شرکت های بزرگ با آنها قرارداد ببندیم تا صنعت رونق گیرد، لذا خواهشی که داریم این است که توجه بیشتری به صنعت شود تا رونق قبلی خود را داشته باشد.

بخشی از مشکلات مشتریان مخابرات ارتباطی به عملکرد فنی و سیستمی ندارد

مجید سلطانی پیرامون روند پاسخگویی به مشکلات مشترکان شرکت مخابرات ایران، گفت: روند کلی رضایت مشتریان این شرکت که مشتریان خانگی، تجاری و اپراتوری هستند، رو به بهبود است. هفته به هفته شاخص‌های پاسخگویی به مشتریان خانگی در مراکز تماس، 2010، 2020 و غیره مورد بررسی قرار می گیرد و اگر مساله ای باشد در هر شهر یا استانی سریعا رفع می شود.
وی، ادامه داد: برای مراکز تماس 2020 به صورت میانگین در سطح کشور، 87 درصد تماس ها در اولین بار رفع مشکل می شود. میانگین زمان پاسخگویی در مراکز 2020 به 135 ثانیه رسیده است. در تهران هنوز مشکلاتی داریم، ولی نسبت به دو سال قبل، این مشکلات خیلی بهتر شده است. مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، اظهار کرد: در سطح سرویس 2010 شاخص حدود 83 درصد است و میانگین انتظار حدود 20 ثانیه است. شاخص‌های متعددی داریم و روند کلی پاسخگویی و رضایت مشتریان رو به بهبود است و در بسیاری از شاخص ها بهتر از حد استاندارد هم هستیم.
سلطانی، خاطرنشان کرد: ما بزرگترین شبکه مخابراتی کشور هستیم که بیشترین مشتری را داریم. هر چقدر حجم بالا رود، مشکلات هم زیاد می شود، ولی سعی کردیم همگام با توسعه به موضوع رضایت مشتریان چه در لایه شبکه و چه در لایه پاسخگویی بپردازیم و شاخص ها را بهبود بخشیم.
وی، ادامه داد: در رابطه با شکایات در سامانه 195، تمامی شکایاتــی که به سامانــه می آید، ثبت می شود و زمان پاسخگویی اندازه گیری می شود. منحنی که از اسفند 97 تا بهمن 1401 رسم شده است در وضعیت اعتدال هستیم و مدت زمان پاسخگویی به طور میانگین از زمان تماس برای شکایت تا ثبت آن یک روز و نیم است که منحنی متعادل است، ولی ماه به ماه متغیر است، اما حدود زیر یک روز و نیم مدت پاسخگویی را داریم.مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، افزود: برخی از مشکلاتی که برای مشتریان ما به وجود می آید ناخواسته است و حاصل عملکرد فنی و سیستمی ما نیست. ممکن است سرقتی در کابل باشد یا موارد طبیعی پیش آید. عمده مواردی که پیش می آید خارج از اراده ما است و باید شبکه را ترمیم کنیم تا مشکل رفع شود و لذا حاصل از مشکلات فنی و سرویسی ما نیست.

انتهای پیام

تازه ها