علی اصغر انصاری در گفتوگو با خبرنگار ماهنامه نسل چهارم با بیان اینکه موضوع جویشگر در کنار خیلی سرویسهای دیگر از جمله مرورگر، نقشه، ترجمه گر ماشینی و سرویسهایی از این قبیل معنا مییابد و به صورت جداگانه نمیشود مورد بحث قرار گیرد، اظهار کرد: سازمان فناوری اطلاعات چند سالی است که از منظر حمایت برای بازار جستجوگرها اقداماتی انجام داده و چندین پروژه مورد حمایت قرار گرفته است، تامین منابع برای تولید بسترهای نرم افزاری و ارائه زیر ساختهای میزبانی از جمله این حمایتها بود و در حال حاضر نیز تعدادی از جویشگرها از حمایتهای ما بهرهمند می شوند.
جویشگرهای بومی باید در مقایسه با نمونههای مشابه قابل رقابت باشند
رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت راهبردی سازمان فاوا در عین حال بیان کرد: البته در رابطه با این پروژه موضوع اصلی فقط بحث جستجو نیست بلکه سرویسهای دیگری هم وجود دارد که باید زمینههای حمایتی از طرف صنایع، شرکتهای دانش بنیان و یا شرکتهایی که میتوانند این کار را در ابعاد بزرگ انجام دهند فراهم شود.
وی در عین حال تصریح کرد: ضروری است این فناوری در مقایسه با نمونههای مشابه قابل رقابت باشد و کاربر نتیجه بهتری را با استفاده از سرویس گیرندههای داخلی به دست آورد چون درغیر این صورت طرح مربوطه جواب نداده و مورد توجه کاربر داخلی قرار نمیگیرد؛ به عنوان مثال خیلی از خدمات مکان محور که میتواند هوشمند باشد، جزو سرویسهایی است که سرویس دهندگان خارجی نمیتوانند ارائه دهند ولی این موتور جستجو میتواند طی همکاری با سرویس دهندههای داخلی، این خدمات را به مردم ارائه دهد.
قابل اعتماد نبودن برخی اطلاعات موجود در جویشگرهای غیربومی
انصاری با بیان اینکه بسیاری از اطلاعاتی که جویشگرهای غیربومی در اختیار مردم قرار میدهند از طریق اطلاعاتی است که کاربران ارائه میدهند و امکان اشتباه بودن در آنها زیاد است، افزود: از سویی برخی از اطلاعات علمی که در جویشگرهای غیر بومی وجود دارد قابل اعتماد نیست چون بعضی از آنها قدیمی یا ناقص بوده و به طور کلی امکان اشتباه در آنها وجود دارد.
وی با بیان اینکه کسانی که میخواهند اطلاعات علمی داشته باشند باید آن را از مراجع معتبر خریداری کنند، گفت: در مورد سرویسها نیز همینطور است؛ مادامی که از سرویس دهندههای معتبر خرید نکنیم نمیتوان به آنها اعتماد کرد.
رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت راهبردی سازمان فاوا تاکید کرد: اطلاعات موجود در اینترنت، دادههای کاربران است، اما اگر ما بتوانیم زمینه همکاری جویشگرها را با سرویس دهندههای داخلی فراهم کنیم، نتیجه اش آن است که کم کم فرهنگ سازی لازم برای گرایش کاربران داخلی به جستجوگرهای بومی فراهم میشود چون میتوانند خدمات و سرویسهای بهتری از این جویشگرها دریافت کنند.
انصاری درعین حال بیان کرد: اگر بخواهیم از همکار شدن این سرویس دهنده با سرویس دهندههای دولت الکترونیکی بهره مند شویم، باید مقرراتی برای این موضوع تنظیم شود، چون خیلی از دستگاه ها اجازه ارائه چنین اطلاعاتی را ندارند، بنابراین باید بسترهای حقوقی این موضوع را از قبل آماده کنیم تا مقاومتها و نگرانیهایی که برخی دستگاهها در ارائه دادهها و اطلاعاتشان دارند، برطرف شود.
وی با بیان اینکه ارائه خدمات مکان محور مهمترین موضوع در این زمینه است، گفت: در آینده بسیاری از دستگاهها برای اینکه بتوانند خدمات دهند باید از یکپارچگی لازم برخوردار باشند و یکپارچگی خدمات نتیجه بلوغ ما در دولت الکترونیکی ودر شبکه وب خواهد بود که البته بسیاری از این کارها مقدماتی نیاز دارد که باید فراهم شود.
حمایت دولت باید نهادینه باشد
وی همچنین درباره حمایت دولت از این طرح توضیح داد: حمایت دولت باید نهادینه باشد، چون دولت به صورت دائمی نمیتواند هزینه کند و حمایت در راهیابی این خدمات در بازار تجاری باید به کار برده شود؛ البته دولت کارهایی انجام داده که خوب و مثبت بوده و باید جمع بندی لازم را در این دوره انجام دهیم تا بتوانیم این حمایتها را به نتیجه دلخواه برسانیم.
انصاری با تاکید بر اینکه باید زمینه رقابت و تجاری سازی این خدمات را در بخش خصوصی فراهم کنیم افزود: اپراتورها بهترین جایی هستند که میتوانند این شرکتها را تملک کنند و این شرکتها به صورت مستقیم یا مشارکتی میتوانند با اپراتورها کار کنند.
انتهای پیام