صدر
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، گفت: در کنار نظارت‌های بخشی بر پلتفرم‌های خدمات‌رسان که توسط سایر دستگاه‌ها انجام می‌شود، وزارت ارتباطات با رویکرد حمایت، توسعه زیرساخت، شفاف‌سازی و تسهیل ارتباطات، نقشی کلیدی در پیشبرد پلتفرم‌های اقتصاد دیجیتال ایفا می‌کند.

دکتر محمدمحسن صدر، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در دولت چهاردهم، دارای مدرک دکتری تخصصی در رشته علم اطلاعات است و از جمله سوابق وی می توان به مدیرعامل شرکت امید بوم سپه، مدیرعامل و نایب‌رئیس هیات‌مدیره شرکت خدمات فناوری اطلاعات رفاه ایرانیان (فارا)، مدیرعامل و نایب‌رئیس هیات‌مدیره شرکت اطلاع‌رسان رایتل، مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام‌نور کشور، عضو هیات‌رئیسه دانشگاه پیام‌نور کشور و معاون مدیرکل دفتر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه پیام‌نور کشور اشاره کرد.
در شماره 118 ماهنامه نسل چهارم با صدر، معاون وزیر ارتباطات به گفت‌وگو نشستیم که مشروح آن به شرح ذیل است.

اولويت اصلى سازمان فناورى اطلاعات؛ تمركز بر توسعه درگاه واحد و شفافيت خدمات

محمدمحسن صدر پيرامون اولويت هاى سازمان فناورى اطلاعات در دولت چهاردهم، گفت: اصل اولويت ما در سازمان فناورى اطلاعات توسعه دولت هوشمند است؛ به اين معنا كه مردم بتوانند خدمات مورد نياز خود را از يك درگاه يا كانال واحد دريافت كنند، بدون نياز به مراجعه به سامانه هاى متعدد. هدف اين است كه كار مردم را راحت تر كنيم و بررسى دقيقى داشته باشيم كه هر دستگاه به چه شكل در حال ارائه خدمات به مردم است.

وى با اشاره به تأكيد ويژه مسئولان عالى كشور بر اين موضوع ادامه داد: اين دقيقاً همان مسئله اى است كه مورد توجه ويژه رئيس جمهور محترم، دكتر پزشكيان و وزير محترم ارتباطات، دكتر هاشمى، قرار دارد؛ برنامه ريزى هاى ما نيز در همين مسير انجام شده است.

رئيس سازمان فناورى اطلاعات ايران در خصوص پيوستگى اقدامات فعلى با پروژه هاى گذشته، اظهار داشت: در دولت هاى گذشته نيز زحمات زيادى كشيده شده و ما اين اقدامات را ادامه می دهيم و تكميل می كنيم، اما نگاه ما كمى متفاوت است؛ ما با رويكردى پلتفرمى به مسائل نگاه  می كنيم، با تمركز بر تكميل درگاه واحد و اصلاح فرآيندهايى كه پيشتر ممكن بود براى مردم ايجاد مزاحمت يا پيچيدگى كند. تلاش ما اين است كه تجربه اى ساده تر، سريع تر و روانتر از دريافت خدمات براى مردم ايجاد شود.

صدر شفافيت را از ديگر اولويت هاى سازمان عنوان كرد و افزود: يكى از موضوعاتى كه مورد تأكيد وزير محترم ارتباطات نيز است، شفافيت در بيان عملكردهاست، يعنى ما هيچ گاه فراتر از اقدامات انجام شده صحبت نمی كنيم و به صورت شفاف با مردم صحبت می كنيم. يكى از نمونه هاى اين شفافيت، ارائه گزارش هاى دقيق در حوزه خدمات هوشمند دستگاه ها، وضعيت اتصال يا قطع سرويس ها به مركز تبادل دولت و ديگر حوزه هاى مرتبط است.

او تأكيد كرد: ما خود را به نيابت از حاكميت مسئول مراقبت از اين سرويس ها می دانيم و وظيفه ذاتی مان را شفاف سازى و تسهيل دسترسى مردم به خدمات با كيفيت می دانيم.

اتصال دستگاه ها به درگاه ملى خدمات دولت حداكثرى است؛ تمركز بر هوشمندسازى خدمات است

صدر در ادامه به تشريح آخرين وضعيت اتصال دستگاه هاى اجرايى به درگاه ملى خدمات دولت هوشمند پرداخت و بر اهميت ورود به مرحله هوشمندسازى خدمات تأكيد كرد.

وى با اشاره به پيشرفت هاى حاصل شده در اتصال دستگاه ها، گفت: در خصوص اتصال دستگاه ها خوشبختانه وضعيت خوبى داريم؛ تقريباً اكثريت دستگاه ها به درگاه ملى خدمات دولت هوشمند متصل شده اند و از اين مرحله در حال عبور هستيم. اكنون در مرحله اى قرار داريم كه بايد تمركزمان را بر هوشمندسازى خدمات بگذاريم.

او با اشاره به برنامه هفتم توسعه، افزود: بر اساس تكاليف تعيين شده در برنامه هفتم، هر دستگاه موظف است ساليانه 20 درصد از خدمات خود را هوشمند كند تا در پايان دوره برنامه به سطح صد درصدی هوشمندسازی برسیم. هم اکنون نیز در همین راستا با دستگاه ها همکاری فعال داریم رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران ضمن تأکید بر همکاری مثبت میان سازمان ها اظهار داشت ارتباط ما با دستگاه ها بسیار خوب است. هر چند ممکن است چالش ها یا مقاومت هایی وجود داشته باشد اما تلاش میکنیم تا از تکرار خدمات، دوباره کاری و ایجاد مزاحمت برای مردم جلوگیری کنیم هدف اصلی ما این است که مردم به صورت ملموس آثار هوشمندسازی را ببینند، چرا که صرفاً ارائه آمار از سوی ما و دستگاه ها کافی نیست؛ رضایت مردم ملاک اصلی است. صدر با اشاره به نحوه اتصال دستگاه ها به درگاه خاطرنشان کرد: تقریباً تمامی دستگاه ها متصل شده اند، اما تأکید ما این است که این اتصال به صورت مستقیم و دوگانه نباشد بلکه حتماً از طریق بستر مرکز ملی تبادل اطلاعات و و سامانه GSB انجام شود این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که در صورت بروز مشکل در ارائه خدمات بتوانیم موضوع را سریع رصد و پیگیری کنیم.

نقش وزارت ارتباطات در نظارت و حمایت از پلتفرم های اقتصاد دیجیتال

صدر پیرامون شیوه تعامل وزارت ارتباطات با پلتفرم های فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال نظیر اسنپ دیجی کالا و تپسی توضیحاتی ارائه داد.
صدر در رابطه پلتفرم های خدمات افزود: وزارت ارتباطات در حوزه پلتفرم های خدمات رسان بیشتر نقش حمایتی ایفا می کند؛ چرا که این پلتفرم ها در بستر فناوری اطلاعات و در چارچوب توسعه اقتصاد دیجیتال فعالیت می کنند و ما وظیفه خود می دانیم در مسیر توسعه کسب و کار آنها، به ویژه در بخش زیرساخت، همراهی و حمایت لازم را داشته باشیم.
وی بیان کرد این پلتفرم ها هر یک در حوزه تخصصی خود ناظر بخشی دارند. به طور مثال، در مورد اسنپ یا تپسی که در حوزه حمل و نقل فعالیت می کنند، نهادهای ناظر بخشی مانند وزارت کشور یا شهرداریها بر عملکرد آنها نظارت دارند. در حوزه هایی مانند تجارت الکترونیکی نیز نظارت بر عهده وزارت صمت است. معاون وزیر ارتباطات با تأکید بر نقش وزارت ارتباطات در هماهنگی و حمایت از این پلتفرم ها اظهار داشت: از آنجا که این خدمات بر بستر فناوری اطلاعات ارائه می شود در صورتی که چالش یا موضوعی میان پلتفرمها و نهادهای مختلف به وجود بیاید، ما به عنوان وزارت ارتباطات برای حل و فصل موضوع ورود می کنیم و تسهیل گر تعامل میان آنها هستیم.

صدر همچنین به موضوع رسیدگی به شکایات مردمی اشاره کرد و گفت: اگر شکایتی از سوی مردم درباره این پلتفرم ها به ما برسد حتماً آن را بررسی میکنیم. با مدیران پلتفرم ها صحبت می کنیم و پیگیری لازم را انجام میدهیم تا رضایت مردم تأمین شود. این موضوع را بخشی از وظیفه ذاتی خود در راستای حفظ کیفیت خدمات دیجیتال می دانیم.

وی تأکید کرد: در کنار نظارتهای بخشی که توسط سایر دستگاه ها انجام می شود، وزارت ارتباطات با رویکرد حمایت توسعه زیر ساخت، شفاف سازی و تسهیل ارتباطات.

نقشی کلیدی در پیشبرد پلتفرم های اقتصاد دیجیتال ایفا می کند

تدوین و اجرای برنامه ملی ناترازی انرژی توسط وزارت ارتباطات پیرامون بحران ناترازی انرژی در کشور از تدوین و اجرای برنامه ملی ناترازی انرژی توسط وزارت ارتباطات خبر داد و به تشریح اقدامات انجام شده در این حوزه پرداخت. صدر :گفت: متأسفانه ناترازی انرژی به مشکلی فراگیر برای کشور تبدیل شده که همه، از مردم گرفته تا صنایع با آن درگیر هستند. در همین راستا، وزارت ارتباطات برای کمک به رفع این ناترازی و همچنین اطلاع رسانی دقیق به مردم و مدیریت مصرف برنامه ای ملی تحت عنوان برنامه ناترازی انرژی ارائه کرده است. وی افزود: این برنامه در سه جلسه به سران قوا ارائه شده در کمیسیونهای مختلف مجلس نیز مورد بررسی قرار گرفته و با وزرای مختلف درباره آن گفت و گو شده است. در نهایت این طرح وارد مرحله اجرا شده و محور اصلی آن، استفاده از ظرفیت حکمرانی داده است.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران درباره جزئیات این طرح گفت: ما تلاش کرده ایم با بهره گیری از داده ها مردم و صنعت را در فرآیند مدیریت مصرف انرژی همراه کنیم. اطلاع رسانی دقیق برگزاری کمپینهای آگاه سازی و ایجاد پروفایل انرژی برای هر فرد در یک سامانه واحد از جمله اقداماتی است که در این مسیر پیش بینی شده است این امکان ارتباط مؤثر با مردم و همراه سازی آنها برای مدیریت مصرف را فراهم می سازد. صدر با اشاره به تأثیر این طرح بر کاهش ناترازی انرژی اظهار داشت: بر اساس اعلام دستگاههای متولی اگر تنها ۵ تا ۷ درصد کاهش مصرف در ایام پیک حاصل شود میتوانیم از پیک ناترازی عبور کنیم البته با استفاده از ابزارهایی که ما در بستر هوشمندسازی و یکپارچه سازی حکمرانی داده پیش بینی کرده ایم، ظرفیت صرفه جویی بسیار بیشتر از این ارقام خواهد بود.

او در پایان تأکید کرد هدف ما این است که با مشارکت فعال مردم و ذی نفعان مصرف انرژی را مدیریت کنیم ان شاء الله بتوانیم از بحران ناترازی عبور کنیم یا دست کم آن را مهار و کنترل نماییم.

انتهای پیام