دیجی کالا
گــروه دیجــی‌ کالا پس از مذاکره با سرمایه‌گذاران متعدد برای ورود سرمایه جدید، در نهایت با شرکت سرمایه‌گذاری جسورانه حرکت اول به توافق رسید.

در گزارش ماه شماره 107 ماهنامه نسل چهارم آمده است:

به دنبال مذاکراتی که از بهمن ماه ۱۴۰۲ آغاز شده بود، بازوی سرمایه‌گذاری جسورانه همراه اول، ۴۰ درصد از سهام گروه دیجی‌کالا را در اختیار گرفت و بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری انجام شده در تاریخ اقتصاد دیجیتال کشور رقم خورد که ارزش‌گذاری توافق شده برای گروه دیجی‌کالا در این سرمایه‌گذاری ۳۰ هزار میلیارد تومان است.

به دنبال خرید ۴۰ درصدی سهام دیجی کالا توسط همراه اول، دیجی کالا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد:

شرکت «حرکت اول»، بازوی سرمایه‌گذاری جسورانه همراه اول، با خرید نقدی بخشی از سهام گروه دیجی‌کالا، از جمله سهام متعلق به شرکت «سرمایه‌گذاری سرآوا پارس» و قسمتی از سهامِ سهام‌داران دیگر، ۴۰ درصد از سهام گروه دیجی‌کالا را در اختیار گرفت. ارزش‌گذاری توافق شده برای گروه دیجی‌کالا در این سرمایه‌گذاری ۳۰ هزار میلیارد تومان است. 
گروه دیجی‌کالا پس از مذاکره با سرمایه‌گذاران متعدد برای ورود سرمایه جدید، در نهایت با شرکت سرمایه‌گذاری جسورانه حرکت اول به توافق رسید و این توافق را در مسیر رشد دیجی‌کالا و توسعه کسب‌وکار خود دانسته و در راستای تعهد همیشگی خود به شفافیت، جزئیات این توافق را به اطلاع عموم می‌رساند:

1- بنیان‌گذاران دیجی‌کالا، حمید و سعید محمدی، همچنان ۲۲ درصد از سهام شرکت و دو عضو هیئت مدیره از پنج عضو را در اختیار خواهند داشت. طی این توافق، بنیان‌گذاران و تیم راهبری دیجی‌کالا همچنان مدیریت اجرایی و راهبری شرکت، تدوین استراتژی کسب‌وکار و انتخاب مدیران ارشد را بر عهده خواهند داشت. پس از این توافق، کماکان هیچ سهام‌داری به تنهایی کنترل شرکت را در اختیار نخواهد داشت.

 ۲- شرکت «سرمایه‌گذاری سرآوا پارس» پس از گذشت ۱۲ سال از اولین سرمایه‌گذاری جسورانه خود در دیجی‌کالا از ترکیب سهام‌داری این شرکت خارج می‌شود و به این ترتیب بزرگ‌ترین بازگشت سرمایه موفق یک سرمایه‌گذاری VC در حوزه نوآوری و اقتصاد دیجیتال کشور رقم می‌خورد.

۳- این مذاکرات از بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد و بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری انجام شده در تاریخ اقتصاد دیجیتال کشور است. این سرمایه‌گذاری پس از چند سرمایه‌گذاری‌ موفق «حرکت اول» (صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه همراه اول) در شرکت‌های تکنولوژی و استارت‌آپ‌های ایرانی مانند فلای تودی، گروه آچاره، میاره، همراه‌مکانیک، جاجیگا و... انجام شده است. هدف از همکاری جدید همراه اول و دیجی‌کالا، هم‌افزایی ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های موجود در جهت توسعه اکوسیستم اقتصاد دیجیتال کشور است. 
انتظار می‌رود پس از این سرمایه‌گذاری و مشارکت این دو بازیگر مهم که هر کدام ده‌ها میلیون کاربر دارند، شاهد خلق سرویس‌های جدید برای مردم ایران، تجربه خوشایندتر برای مشتریان و نیز افزایش سرمایه‌گذاری در اکوسیستم نوآوری کشور باشیم.» 

برای دیجی‌کالا و برای رشد اکوسیستم استارتاپی ایران

محمدی

در همین راستا، حمید محمدی، رئیس هیات مدیره گروه دیجی کالا در شبکه ایکس نوشت:
‏«در چند ماه گذشته، پیشنهادهایی برای سرمایه‌گذاری در گروه دیجی‌کالا داشتیم. نهایتاً به خاطر پتانسیل‌ها و امکان هم‌افزایی بیشتر، با شرکت سرمایه‌گذاری حرکت اول (بازوی سرمایه‌گذاری جسورانه همراه اول) به توافق رسیدیم». 

میزان سرمایه‌گذاری چقدر است؟
‏طبق توافق صورت گرفته گروه همراه اول با رهبری شرکت سرمایه‌گذاری حرکت اول  ۴۰ درصد سهام دیجی‌کالا که کل سهام «شرکت سرمایه‌گذاری سرآوا پارس» به اضافه قسمتی از سهام سهام‌داران داخلی دیگر را شامل می‌شود، در اختیار می‌گیرد. ارزش‌گذاری دیجی‌کالا در این سرمایه‌گذاری ۳۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

‏آیا تیم مدیریتی دیجی‌کالا تغییر می‌کند؟

خیر! ‏مثل گذشته، من و سعید همچنان با ۲۲ درصد سهام، از سهامداران اصلی شرکت باقی خواهیم ماند  و ۲ عضو از ۵ عضو هیئت‌مدیره دیجی‌کالا را در اختیار خواهیم داشت.‏طی این توافق، بنیان‌گذاران و تیم رهبری دیجی‌کالا همچنان مدیریت اجرایی و راهبری شرکت، تدوین استراتژی کسب‌وکار و انتخاب مدیران ارشد را بر عهده خواهند داشت. ‏
همچنین بعد از این سرمایه‌گذاری جدید، کماکان هیچ سهام‌داری کنترل اکثریت سهام شرکت را در اختیار ندارد.

‏قدردانی از سرآوا بابت ۱۲ سال همکاری و اعتماد

سرآوا که با سرمایه‌گذاری جسورانۀ خود در دیجی‌کالا از ۱۲ سال پیش همراه ما بود و در این سال‌ها مسیر موفق و پرفراز و نشیبی را با هم طی کردیم، از ترکیب سهام‌داری دیجی‌کالا خارج می‌شود و این بزرگترین بازگشت سرمایه موفق یک سرمایه‌گذاری VC در حوزه نوآوری و اقتصاد دیجیتال ایران است. 

سرآغاز یک همکاری جدید

‏ورود همراه اول به جمع سهام‌داران گروه دیجی‌کالا، یک همکاری مهم در جهت هم‌افزایی ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های موجود و توسعه اکوسیستم اقتصاد دیجیتال ایران است. قبل از این هم حرکت اول، بازوی سرمایه‌گذاری جسورانه همراه اول در فلای‌تودی، گروه آچاره، میاره، همراه ‌مکانیک، جاجیگا و... سرمایه‌گذاری‌های موفقی کرده و توافق جدید احتمالا بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری انجام شده در حوزه اقتصاد دیجیتال کشور است.

به امید توسعه اقتصاد دیجیتال ایران

‏امیدوارم بعد از این همکاری و سرمایه‌گذاری، در اقتصاد دیجیتال ایران شاهد خلق و توسعه سرویس‌های جدید باشیم و در اکوسیستم استارتاپی کشور سرمایه‌گذاری‌های بیشتری را ببینیم.

اعلام رقم معامله خرید سهام دیجی کالا توسط همراه اول

دیجی کالا

به استناد نامه شرکت ارتباطات سیار ایران به سازمان بورس، شرکت‌های گروه همراه اول ۴۰ درصد از سهام دیجی کالا به ارزش ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان را خریداری کرده است.
همراه‌ اول با اشاره به ارزش‌گذاری ۳۰ هزار میلیارد تومانی دیجی‌کالا در این سرمایه‌گذاری، گفته با توجه به ورود موثر همراه اول و پرداخت نقدی بهای معامله، این سهام را با قیمت ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و با تخفیف ۳۰ درصدی خریده است.
سهم هریک‌ از شرکت‌های گروه همراه اول از این سهام به شرح زیر است:

  • شرکت کسب‌وکارهای نوپای حرکت اول: ۲۰ درصد
  • شرکت ارتباطات سیار ایران: ۱۰ درصد
  • شرکت سرمایه‌گذاری توسعه نوردنا: ۵ درصد
  • شرکت همراه کسب‌وکارهای هوشمند: ۵ درصد

آغاز دور جدیدی از روند رشد اکوسیستم استارتاپی ایران

ادیب

«خرید بلوک ۴۰ درصدی سهام دیجی کالا توسط همراه اول بر اساس ارزش گذاری ۳۰ همتی این شرکت، نویدبخش آغاز دور جدیدی از روند رشد اکوسیستم استارتاپی و فناوری ایران است».
دکتر داوود ‌ادیب، عضو هیات امنا و هیئت رئیسه کانون ‌ملی کارافرینان برتر رسمی ‌کشور طی یادداشتی نوشت:
خرید بلوک ۴۰ درصدی سهام دیجی کالا توسط همراه اول بر اساس ارزش گذاری ۳۰ همتی این شرکت، نویدبخش آغاز دور جدیدی از روند رشد اکوسیستم استارتاپی و فناوری ایران است.
این اتفاق از چند زاویه حایز اهمیت است و تاثیرات مهمی بر اکوسیستم استارتاپی ایران خواهد داشت که در اینجا به دو مورد اشاره می کنیم:
۱. زمانبندی نهایی شدن این معامله:
 این امر نشانگر نقطه عطف در تحلیل ریسک اقتصادی و خوشبینی نسبت به روند میان مدت و بلند مدت در فضای سرمایه گذاری کشور است. این موضوع وقتی به مبلغ معامله توجه کنیم، بیشتر مشخص می شود‌، لذا به نظر می رسد با استقرار دولت جدید که به دنبال استراتژی کاهش تنش های بین المللی و گشایش در فضای داخلی کشور است، سرمایه گذاران برآورد می کنند که در آینده میان مدت و بلند مدت شاهد کاهش ریسک های سیستماتیک موثر بر بازار هستیم. در حوزه اقتصادی هر چند دستیابی به اهداف معین زمانبر باشند، اما «روند» مثبت به معنای ایجاد امید و خوشبینی و رشد صنایع استارتاپی خواهد بود.
۲. خروج موفق و خیره کننده سرمایه گذار استارتاپی: 
خروج موفقیت آمیز سرمایه گذار دیجی کالا آن هم با چنین ارقام خیره کننده ای، به دنبال خروج موفقیت آمیز بنیان گذار تپسی در ماه هــای گذشتــه، می تواند جان تــازه ای در ارکان اکوسیستم دانش بنیان از قبیل صندوق های سرمایه گذاری جسـورانه، صنـــدوق های CVC و مراکز شتابدهی بدمد. 
در چند سال اخیر، این ذهنیت در بین فعالان بازار در حال تقویت بود که چرخه سرمایه گذاری استارتاپی، در «مرحله خروج» به دلایلی در کشور قفل شده و این ذهنیت منجر به تضعیف و از بین بردن انگیزه سرمایه گذاران استارتاپی شده بود‌. این اتفاق می تواند به اصلاح این ذهنیت کمک شایانی کند و جرقه ای برای شروع دور جدید رونق در اکوسیستم استارتاپی کشور باشد.

جرات سرمایه‌گذاری جسورانه؛ پیامد سرمایه‌گذاری همراه اول در دیجی کالا

نیرومند

معاون پیشین فناوری و برنامه‌ریزی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، معتقد است: ورود همراه اول به عنوان سرمایه گذار در دیجی کالا، گام بزرگی است تا بتوانیم آمادگی داشته باشیم تا شرکت های رشد یافته یا یونیکورن هایی همچون دیجی کالا، علاوه بر ورود در بازار بورس، جرات سرمایه گذاری جسورانه در حجم های بالا را داشته باشند.
احمد نیرومند، فعال اقتصادی حوزه فاوا در گفت‌وگو با خبرنگار ما، پیرامون خرید ۴۰ درصدی سهام دیجی کالا توسط همراه اول و تاثیر آن بر اکوسیستم استارتاپی کشور، گفت: بزرگترین سرمایه گذاری اقتصاد دیجیتال کشور می تواند در همه زمینه‌ها تاثیر داشته باشد و در رشد سرمایه گذاری اکوسیستم استارتاپی کشور موثر باشد.
وی، ادامه داد: این موضوع گام بزرگی است که بتوانیم آمادگی این را داشته باشیـم تا شرکت های رشد یافته یا یونیکورن هایی همچون دیجی کالا، علاوه بر اینکه وارد بورس شوند، امکان سرمایه گذاری در حجم های بالا را داشته باشند.
نیرومند، افزود: نکته کلیدی که وجود دارد این است که کشور با ادبیات جدیدی آشنـــا می شود که یک استارتاپ می تواند 30 هزار میلیارد تومان ارزش داشته باشد، این در حالی است که بسیاری از تراکنش های کشور در طول سال این میزان نیست و ارزش تمامی تراکنش ها شاید کمتر از ارزش سهامی یک شرکت استارتاپی باشد.
این فعال اقتصادی حوزه فاوا، اظهار کرد: همه این موارد این نوید را به ما می دهد که توسعه خوبی در چهار سال پیش رو خواهیم داشت و می توانیم از این ظرفیت ها برای سکوهای دیوار، بازار و باقی فعالیت ها استفاده کنیم و با استفاده از این سرمایه گذاری ها، کشورهای در حال توسعه را در بازار محصولات رشد یافته خود داشته باشیم.معاون پیشین فناوری و برنامه‌ریزی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، خاطرنشان کرد: می توانیم این ادعا را داشته باشیم که دیجی کالا در سطح منطقه می تواند مجموعه ای فعال باشد و این فعالیت را در مقیاس جهانی توسعه دهد و لذا ورود همراه اول به عنوان سرمایه گذار از یک طرف این امکان را می دهد که سرمایه گذاری های بعدی از طریق این مجموعه یا مجموعه های دیگر همچون ایرانسل برای توسعه نهایی این محصول وجود داشته باشد و باعث افزایش ارزش بازار این مجموعه شود و از طرفی این جرات را به مجموعه های دیگر سرمایه گذاری مخصوصا سرمایه گذاری جسورانه می دهد.
نیرومند، در ادامه گفت‌وگو با ما، افزود: مورد بعدی تاثیر ماهوی این سرمایه گذاری است، استارتاپ های زیادی در کشور داریم که ارزش های سرمایه گذاری آنها اگر تا 50 میلیارد تومان باشد، باید توسعه نهایی بالایی در آنها شود.
وی، ادامه داد: با برنامه ریزی و استفاده از فعالیت هایی که باعث آگاهی بخشی به مــردم می شود، می توانیم کار را پیش ببریم و امیدی داشته باشیم که سرمایه گذاری های خرد در استارتاپ ها و مجموعه هایی که ارزش گذاری آنها زیر 50 میلیارد تومان است، اتفاق افتد.این فعال اقتصادی افزود: در نهایت ورود سرمایه ها به بخش استارتاپی به دلیل آنکه رشد نمایی دارند به مردم این نوید را می دهد که با ضمانت بیمه ها کار را پیش ببرند و سرمایه آنها از تورم، رشد جلوتری داشته باشد و هم به آنها سرمایه با بازده می دهد و هم از بازارهای طلا و ارز سود می دهد و اگر مردم اطمینان داشته باشند که همپای بازار ارز می توانند سود بگیرند، علاقه دارند که به توسعه اقتصاد دیجیتال کشور کمک کنند و این فرهنگ سازی در گام اول برعهده وزیر ارتباطات است و در گام بعدی اطلاع رسانی درست است که مردم را به سمتی آوریم که سرمایه گذاری بر روی اقتصاد دیجیتال را انتخاب کنند.

خرید سهام دیجی کالا توسط همراه اول؛ بسترساز ورود دیجی کالا به بازار سرمایه

اسلامی

عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران می گوید: خرید سهام دیجی کالا توسط همراه اول نقطه عطف بی نظیری در اقتصاد دیجیتال کشور است و با توجه به مذاکرات انجام شده، زمینه برای ورود دیجی کالا به بازار سرمایه فراهم می شود.
حسین اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ما پیرامون خرید ۴۰ درصدی سهام دیجی کالا توسط همراه اول و تاثیر آن بر اکوسیستم استارتاپی کشور، گفت: خرید ۴۰ درصدی سهام دیجی کالا توسط همراه اول نقطه عطف بی نظیری در اقتصاد دیجیتال کشور است و نوید دهنده آینده‌ زیبایی است و دلایل زیادی دارم که در اینجا بر دو دلیل اصلی تاکید می کنم.
عضو هیات مدیره نظام صنفی رایانه ای استان تهران، ادامه داد: یکی از دلایل بنده این است که برخی از سهام داران اولیه پس از سرمایه‌گذاری این امکان را دارند که سهام خود را به افراد دیگر واگذار کنند و همین موضوع باعث می‌شود سرمایه گذاران دیگری به حوزه اقتصاد دیجیتال و اکوسیستم استارتاپی وارد شوند و یک تصویر اینچنینی برای سرمایه گذاران ایجاد می شود.
این فعال حوزه اقتصاد دیجیتال، تاکید کرد: به نظر می‌آید که با توجه به مذاکرات انجام شده و تغییرات اعمال شده، زمینه برای ورود دیجی کالا به بازار سرمایه فراهم شود، چراکه پس از ورود تپسی به این بازار دیگر مجموعه استارتاپی جدیدی را نتوانستیم وارد بازار سرمایه کنیم تا عامه مردم بتوانند در سرمایه گذاری مشارکت کنند و اگر این اتفاق رخ دهد، راه برای سایر مجموعه های استارتاپی هموار می شود و در همین راستا اقتصاد دیجیتال اهمیت خود را برای سرمایه گذاران بازار سرمایه بیش از پیش متجلی خواهد کرد.

انتهای پیام