مدیر پروژه طرح جویشگر خبـر:
مدیرعامل شرکت آرمان رایان شریف با بیان اینکه به دنبال ایجاد شبکه ملی اطلاعات، راه اندازی جویشگرهای بومی ضروری است، بر اهمیت همکاری سازمان‌ها با جویشگرهای بومی برای ارائه اطلاعات تاکید کرده و گفت: جویشگرهای بومی باید نگاه به آینده داشته باشند.

حمیدرضا قدمنان، مدیر پروژه طرح جویشگر خبر در گفت‌وگو با خبرنگار ماهنامه نسل چهارم  با طرح این پرسش که  جویشگر بومی از نظر راهبردی تا چه میزان برای کشور لازم بوده و چه خروجی‌هایی دارد؟ گفت: گوگل دقت خوبی در حوزه زبان فارسی داشته و این زبان را پشتیبانی می‌کند، بنابراین اگر هدفمان راه اندازی جویشگـــر بومی است، راه اندازی جویشگری مانند گوگل به تنهایی کافی نیست و باید جنبه‌های دیگر آن را مورد توجه قرار دهیم.

وی با بیان اینکه  به دنبال ایجاد و آغاز به کار شبکه ملی اطلاعات، راه اندازی جویشگرهای بومی ضروری است، افزود: باید به این موضوع توجه کنیم که  در زمان تحریم و یا بسته شدن  خروجی‌های کشورمان از نظر جستجوگرها با مشکل مواجه نشویم، بنابراین  راه اندازی جویشگرهای بومی ضرورتی انکار ناپذیر محسوب می شود.

جویشگرهای بومی باید نگاه به آینده داشته باشند

مدیر پروژه طرح جویشگر خبر، نگاه به آینده را از موضوعات مهمی برشمرد که باید در جویشگرهای بومی به آن توجه شود و در عین حال آن را یکی از نقاط ضعف طرح جویشگر بومی دانست که  توجه چندانی به این رویکرد ندارند.

قدمنان با بیان اینکه  در حال حاضر اولین  ارجاع مردم گوگل است، افزود: روند محتوای فضای مجازی از متن به سمت عکس و ویدئو گرایش دارد ، بنابراین در رابطه با جویشگرهای بومی نیز باید به این موضوع توجه شود و از محتوا به سمت ویدئو و عکس سوق پیدا کنند تا بتوانند در این عرصه به موفقیت دست یابند و در واقع  بتوانند زودتر از جویشگرهای دیگر، کاربران هدف خود را جذب کنند.

مدیر پروژه طرح جویشگر خبر در عین حال بیان کرد: جستجوگرهای نسل آینده به سمت فناوری پرسش و پاسخ می‌روند بنابراین یکی از اهدافمان باید در نظر گرفتن سیستم پرسش و پاسخ  در این جویشگرها باشد  و اگر بتوانیم سریع تر از جستجوگرهایی مانند گوگل، سیستم پرسش و پاسخ زبان فارسی را با کیفیت بالا ایجاد کنیم، می‌توانیم در آینده در بحث جذب کاربر فارسی زبان به موفقیت چشم گیری دست یافته و به اهداف مورد نظرمان برسیم.

اشتغال زایی اصلی طرح جویشگر منوط به جذب کاربر است

وی با بیان اینکه جویشگرها منجر به اشتغال زایی‌های مستقیم و غیرمستقیم می‌شوند، اظهار کرد: اساتید، دانشجویان، شرکت‌های دانش بنیان و بقیه کسانی که در این موضوع درگیر هستند، به نوعی برایشان کار در لبه‌های فناوری ایجاد شده است ولی با این وجود اشتغال زایی اصلی طرح جویشگر منوط به جذب کاربر است چون هر کلیک کاربر، پول به همراه خود دارد و با جذب بسیار زیاد کاربر، می‌توان بازار جدید  و بزرگی را برای کشور ایجاد کرد  و با این روش،  به‌تدریج بخش عظیمی از حجم سرمایه  صنعت  فناوری اطلاعات  را به سمت جویشگر بومی سوق داد.

مدیرعامل شرکت آرمان رایان شریف، با اشاره به شرکت‌های بزرگ اقتصادی دنیا،  گفت: از هفت شرکت بزرگ اقتصادی دنیا، پنج شرکت بر مبنای فناوری اطلاعات شکل گرفتند که می‌توان به مایکروسافت، گوگل و یا فیس بوک اشاره کرد، بنابراین صنعت فناوری اطلاعات می‌تواند در مبحث اقتصادی، سرمایه عظیمی را درگیر کند و چون برای پیشبرد این صنعت نیاز به نیروی انسانی زیادی است، سرمایه گذاری و جذب سرمایه در این حوزه، اشتغال زایی و جذب نیروی انسانی فراوانی را به همراه خواهد داشت.

همکاری سازمان‌ها با جویشگرهای بومی برای ارائه اطلاعات بسیار مهم است

قدمنان در عین حال بیان کرد: همکاری سازمان‌ها با جویشگرهای بومی برای ارائه اطلاعات و داده  بسیار مهم است، اما می‌توان گفت همه این‌ها مثل قرص مسکن است و مسئله جذب کاربران را برای جویشگر بومی حل نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه  جذب کاربر از دو راه اتفاق می‌افتد، توضیح داد: نکته اول بحث  شبکه ملی اطلاعات است که  اگر با استفاده از آن، پهنای باند ارزان داخلی به مردم بدهیم استقبال زیادی شده و مشوق خوبی برای جذب کاربر است و موضوع بعدی آن است که باید از حالا در رابطه با نسل بعدی جویشگرها و نسل آینده فضای مجازی به صورت عملیاتی برنامه داشته باشیم؛ به عنوان مثال زمانی که فیسبوک کاربران زیادی را در دنیا جذب کرد بعد از مدتی فناوری‌های پیام رسان اجتماعی مانند واتس آپ و یا پس از آن تلگرام به بازار آمدند و کاربران زیادی را جذب کردند.

ما اگر همان موقع برنامه‌ای برای پیام رسان اجتماعی بر بستر گوشی‌های هوشمند را در برنامه داشته بودیم، تا الان پیام رسانی بومی خوبی مانند تلگرام در کشور می‌داشتیم.

اهمیت استفاده از ظرفیت استارتاپ‌ها در جویشگرهای بومی

مدیر پروژه طرح جویشگر خبر در بخشی از سخنان خود با تشکر از مسوولان طرح ملی جویشگر بومی گفت: از مهندس سلجوقی، دکتر یاری، شورای راهبری و دیگر دوستان مرتبط با این طرح تشکر کرده و پیشنهاد می‌کنم اگر در کنار دانشگاه‌ها و اساتید، شرکت‌های نوپا و دانش بنیان در این طرح بیشتر و جدی‌تر به کار گرفته شوند نتایج ثمربخشی خواهد داشت، چون این شرکت‌ها دارای نیروی جوان، خلاق، با انگیزه و توانایی بالا دارند و با تزریق این پویایی به طرح، هم در مبحث تجاری سازی و هم در مبحث نسل‌های آینده فضای مجازی، انشا الله پیشرفت چشم گیری رقم خواهد خورد.

انتهای پیام