ماهنامه نسل چهارم
Published on ماهنامه نسل چهارم (https://www.4gnews.ir)

صفحه اصلی > تنها راه اقتصادی کردن طرح جویشگر بومی، کنار کشیدن مستقيم دولت در فعالیت‌هاست

رئیس شورای راهبری طرح جویشگر بومی:

تنها راه اقتصادی کردن طرح جویشگر بومی، کنار کشیدن مستقيم دولت در فعالیت‌هاست

تاریخ انتشار: 
سه شنبه, شهريور 7, 1396 - 17:40
رئیس شورای راهبری طرح جویشگر بومی با تشریح نتایج مثبت خوشه اقتصادی خدمات و محتوای بومی در فضای مجازی، گفت: تنها راه اقتصادی کردن طرح جویشگر بومی و ساير ظرفیت‌های ایجادشده همچون رايانامه، مرورگر و غيره تشکیل خوشه اقتصادی و کنار کشیدن مستقيم دولت از فعالیت‌هاست. در همین حال، برای تقویت ساختار اقتصادی باید کسب‌وکار دیجیتالی افزایش یابد و حداکثر کارها نیز در کسب‌وکارهای دیجیتالی باید توسط بخش خصوصی انجام شود.

خسرو سلجوقی، در گفت‌وگو با خبرنگار ماهنامه نسل چهارم با بیان اینکه از ابتدای تشكيل شورای راهبری جويشگر بومي، پروژه‌هایی در راستای اقتصادی کردن جویشگر بومی تعریف شد تا روش اجرایی اقتصادي طرح را مشخص کند که متأسفانه نتايج پروژه‌های مطالعه شده خیلی کاربردی نشد، اظهار کرد: با توجه به سابقه و تجربه‌ای که بنده در زمینه خوشه‌های اقتصادي دارم پیشنهادی راجع به خوشه اقتصادی جويشگر بومي دادم که در رابطه با جویشگر بومی از همین قالب خوشه اقتصادی استفاده کنیم، گزارشی در این زمینه تهیه شد که استقبال خوبی نیز از آن صورت گرفت حتی در بندی از برنامه‌های اقتصاد مقاومتی ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي، وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف به تقویت برنامه‌های اجرایی خوشه‌های اقتصادی شده و زمانی که این موضوع مطرح شد گزارشی در شورای فنی با حضور وزیر محترم ارتباطات و فناوري اطلاعات ارائه  و مورد موافقت قرار گرفت و مقرر شد هر چه سریع‌تر برنامه عملياتي خوشه اقتصادی جويشگر بومي تهيه و در راه‌اندازی آن تلاش شود.

وی ادامه داد: در نشستی که با ذینفعان خوشه اقتصادی جويشگر بومي داشتیم همه به این اتفاق ‌نظر رسیدند که خوشه اقتصادی در خدمات و محتوای بومی راه‌اندازی شود که یکی از بخش‌های آن جویشگر بومی باشد که در این راستا برنامه عملیاتی آماده ‌شده و در حال حاضر جزو برنامه‌های دبیرخانه جویشگر بومی است و به‌ موازات ساير پروژه‌های طرح، کار جلو می‌رود.

سلجوقی درعین‌حال بیان کرد: با توجه به اهمیت موضوع، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ICT، حکمی برای دكتر علیرضا طالب پور از اساتید دانشگاه شهید بهشتی و خبرگان بخش تولید محتوای کشور، برای تجاری‌سازی جویشگر بومی داده است که شورای راهبری همکاری لازم را برای به ثمر رسیدن نتیجه مدنظر، انجام خواهد داد و اگر ایشان مسئولیت عامل توسعه خوشه اقتصادی را بپذیرند، می‌توانیم شاهد سرعت و پیشرفت این طرح باشیم.

ما نمی‌خواهیم رقابت تنگاتنگ با گوگل داشته باشیم

رئیس شورای راهبری طرح جویشگر بومی در پاسخ به این سؤال که آیا با وجود جویشگرهای بین‌المللی موفق مثل گوگل، می‌توان آینده خوبی را برای این طرح پیش‌بینی کرد؟ گفت: ما نمی‌خواهیم یک رقابت تنگاتنگ با گوگل داشته باشیم همین‌قدر که بتوانیم بخشی از نیاز خودمان و بازار داخلي را تأمین کنیم کفایت می‌کند و آن نوع برنامه‌ریزی را نمی‌طلبد که بخواهیم وارد رقابت با گوگل شویم؛ مثلاً ما خودروسازان زیادی در جهان داریم ولی همینکه خودروسازانی در کشور داشته باشیم تا نیاز جامعه را تأمین کنند، فعلاً کافی است.

وی ادامه داد: در حوزه جویشگر نیز کشورهایی مثل چين، کره و روسیه اقداماتی انجام دادند اما به ‌اندازه  گوگل قابل‌ رقابت نیستند، بنابراین ما نیز در این راستا مشکلی نداریم.سلجوقی با بیان اینکه خوشه اقتصادی، حضور دولت و بخش خصوصی را می‌طلبد، گفت: در بخش خصوصی مقوله کسب‌وکار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و همین موضوع موجب می‌شود در پایداری و نوآوری، این خوشه جویشگر بومی فعال شود.

اشتغال‌زایی بالای جویشگران بومی

وی گفت: به تجربه اثبات‌شده است که هر نوع پروژه‌ای در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات درآمدزایی فراوانی خواهد داشت و طبیعتاً ما نیز در اینجا همین موضوع را شاهدیم و این طرح هم اشتغال‌زایی غیرمستقیم و مستقیم فراوانی در پي خواهد داشت.

نیم نگاهی به مشکلات موجود جویشگرهای بومی

رئیس شورای راهبری طرح جویشگر بومی، پیدا کردن یک فرد آشنا با موضوع خوشه اقتصادی که توانمند، بی‌طرف و دارای ظرفیت راهبردی باشد را ازجمله مشکلاتی دانست که در این طرح وجود دارد و درعین‌ حال یادآور شد که این پیشنهاد به آقای دكتر طالب پور داده ‌شده که امیدواریم ایشان قبول کرده و به نتیجه برسیم.

راه افتادن مقوله خوشه اقتصادی در کشورهایی با سرمایه اجتماعی غنی

سلجوقی درعین‌حال تأکید کرد: مقوله خوشه اقتصادی در کشورهایی راه افتاده که سرمایه اجتماعی بالایی دارند و طبیعتاً نسبت كم سرمایه اجتماعی در کشور ما موجب می‌شود با احتیاط به این مسیر وارد شده و حرکت کنیم ولی درعین‌حال مشکل خاصی نیز وجود ندارد.وی همچنین تصریح کرد که دولت به‌عنوان بخشی که باید به این حوزه ورود کند تا این بخش متولد شود، نقش مهمی دارد، ولی طبیعتاً بعد از تولد باید دخالتش را کاهش دهد چون خوشه‌های اقتصادی در کشورهایی هستند که شرایط بسیاری با طرح مشابه دارند و دولت‌ها به بخش خصوصی کمک می‌کنند که این خوشه‌ها متولد شوند ولی بعد از تولد نباید در جزئیات آن دخالت داشته باشند.

کسب‌وکارهای خدمات دیجیتالی باید توسط بخش خصوصی اداره شوند

وی در بخشی از سخنان خود، اظهار کرد: کسب‌وکارهای خدمات دیجیتالی باید به‌ مرور از حمایت دولتی خارج‌شده و کاملاً توسط بخش خصوصی اداره شوند که این امر درنتیجه رونق گرفتن فضای کسب‌وکار شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات امکان‏پذیر خواهد بود.

هدف اصلی طرح جویشگر بومی

سلجوقی با بیان اینکه هدف اصلی طرح جویشگر بومی، دستیابی به سهم بازار جویشگرها و توسعه کسب‌وکارهای مرتبط با این بخش است، اظهار کرد: ازاین رو تدوین راهکارها و بسترهای لازم برای رونق فضای کسب‌وکار در حوزه خدمات طرح جویشگر، ازجمله دغدغه‌هاست که یکی از دستاوردهای اصلی طرح جویشگر خواهد بود.

انتهای پیام


نشانی منبع:https://www.4gnews.ir/node/2516