مهندس فرامرز رستگار در گفتوگو با خبرنگار ماهنامه نسل چهارم با اشاره به موضوع دوره آموزشی اینترنت اشیاء که توسط دانشکده پست و مخابرات و با همکاری اتحادیه جهانی مخابرات برگزار شد، گفت: در این زمینه از سال گذشته به اعضا اطلاع رسانی کردیم، چون امروزه بزرگ ترین بازار کار در حوزه ICT متعلق به اینترنت اشیاء است که این موضوع اجزای مختلف دارد، لذا نظر اعضای سندیکا را به اینترنت اشیاء جلب کردیم.
وی افزود: زمانی که بحث ارتباط انسانها و اینترنت مطرح می شود مجموعه ظرفیت سازی با تعداد جمعیت کره زمین برابر می شود، اما وقتی اینترنت اشیاء مطرح می شود با توجه به اینکه هر انسانی حداقل چندین شی در اطرافش است که همه میخواهند با هم ارتباط برقرار کنند، لذا حجم عملیات ICT نسبت به گذشته افزایش چشمگیری خواهد داشت که این می تواند اشتغال زایی خوبی ایجاد کند و اعضای ما نیز در این قضیه فعال هستند.
وی با بیان اینکه در رابطه با این موضوع در بخش های مختلف از جمله مرکز تحقیقات مخابرات و دانشکده پست و مخابرات حساسیت زیادی وجود دارد، افزود: همچنین در تشکلهای مرتبط نیز به این موضوع توجه زیادی می شود و اگر شما می بینید تشکل های مخابراتی و فناوری اطلاعات به اهمیت این قضیه پی بردند و همه از منظر خودشان و تیم های طراحی، مهندسی و مشاوران در آن فعال شدند، نشانگر اهمیت این موضوع است.
عضو هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات در عین حال بیان کرد: در بحث ارتباطات انسانی و ارتباط انسان با اینترنت اگر خطایی رخ دهد، این خطا قابل جبران است، ولی زمانی که بحث ارتباط شئ با شئ مطرح است بحث امنیت شبکه و اجزای آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
دبیر سندیکای صنعت مخابرات همچنین عنوان کرد: در بحث اینترنت اشیاء به غیر از آموزش های آکادمیک، یک سری آموزش های مهارتی هم لازم است که در جاهای دیگر زیاد به آن توجه نمی شود ولی دانشکده پست و مخابرات آن را در دستور کار خود قرار داده است.
وی ادامه داد: اینترنت اشیاء گستردگی زیادی دارد و به موازات نیروهای تحصیل کرده و دانشگاهی برای مباحث تئوری، به تکنسین و مهندسانی با مهارت های ویژه هم نیاز است؛ در عین حال گستردگی و تخصص های اجرایی آن نیز باید مورد توجه قرار گیرد، بنابراین آموزش های مهارتی در این زمینه بسیار مهم است.
رستگار ادامه داد: برای اشتغال زایی مناسب در این مبحث باید با تقویت آموزش و سرمایه گذاری مناسب در حوزهای مشاوره، طراحی و مهندسی، تولید تجهیزات و نرم افزارها و عملیات نصب و یکپارچه، سازی سازو کارهای لازم فراهم شود.
وی همچنین عنوان کرد: در حال حاضر IoT به عنوان یکی از تکنولوژی های روز دنیا در حال گسترش بدون وقفه است، تا جایی که پیش بینی می شود تا سال 2025 بیش از 100 میلیارد وسیله در دنیا به IoT ملحق شوند.
انتهای پیام